Suplimente nutritive?….

 ‘’De ce sa iau asa ceva cand oricum eu am o dieta variata?’’,

“Suplimente nutritive… pastile’’ ,

‘’O grija in plus…’’

Ai gandit vreodata asa? Ei bine iata cateva motive pentru care e bine sa te ‘’razgandesti’’:

Alimentele pe care le consumam nu mai sunt la fel de ‘’complete’’ pe cat erau in trecut. Datorita modificarilor climatice, a cresterii necesarului de alimente, procesarea, depozitarea și transportul alimentelor (si nu numai), au dus la o scadere semnificativa a cantitatii de nutrienţi existenţi în mod natural în alimente.

Prin urmare astazi necesarul zilnic de fructe si legume este dublu fata de cel de acum 15 ani.

Cresterea nivelului de poluare a dus la intensificarea stresul oxidativ, astfel ca suplimentarea cu antioxidanti este necesara in combaterea efectului negativ al radicalilor liberi.

Mai mult, exista anumite minerale si vitamine, care nu pot fi procurate exclusiv din consumul de alimente.

Suplimentele alimentare asigura aportul optim și cuantificabil de nutrienti, informatie pe care nu o avem in cazul consumului singular de fructe si legume.

Suplimentele pot ajuta in prevenirea anumitor probleme de sanatate: lipsa unor nutrienti din organism, dezechilibre hormonale, sistem imunitar slabit, nivel de colesterol mare etc.

In anumite situatii rezervele unor nutrienti din organism pot fi epuizate, fiind necesara suplimentarea aportului pentru acei nutrienti.

Suplimentele sunt usor de administrat, ba mai mult sunt absorbite si utilizate rapid de care organism.

Prin urmare suplimentele nutritive nu sunt o grija in plus, ci dimpotriva, te scapa de mai multe griji.

Asa ca informeaza-te despre cum poti sa-ti imbunatatesti starea de sanatate prin consumul de suplimente alimentare, si discuta despre acestea cu medicul tau.